Kosmetisk tatuering

VIKTIG INFORMATION

Detta är en ny strå för strå teknik för att få naturliga ögonbryn och en eyeliner som framhäver dina ögon och får dig att se piggare ut. Kosmetisk tatuering sitter i 1-3 år vilket vi ser som en stor fördel eftersom både dina drag och din smak ändras med tiden. Denna strå för strå teknik passar alla, män och kvinnor, dom som vill måla sina bryn, eller har glest mellan hårstråna eller vill ha mer markerade, den som önskar annan form eller som helt enkelt fattas bryn.Finns flera olika färger att välja mellan.

Innan behandlingen börjar, skissar vi upp ”mallen” för hur det slutliga resultatet kommer att se ut. Efter att vi tillsammans har kommit överens om färg & form på ögonbrynen börjar vi. Man får fantastiska resultat, det går knappt skilja mellan dina egna strån & tatueringen! När man tatuerar får man fram så tunna och fina ¨streck¨ som gör att det ser ut som riktiga hårstrån.

Vid tatuering av eyeliner följer man den naturliga fransraden med en tunn linje, med den här metoden ser det välldigt naturligt ut och du får en lagom markering av ditt öga.

Innan alla behandlingar påbörjas har kunden haft EMLA salva på det området som ska behandlas för att göra utförandet så behagligt som möjligt. 

Hur länge färgen sitter när man gör en permanent makeup är individuell och är beroende på din hudtyp och ålder, men också hur du lever, så som solning, peeling , andra behandlingar av huden i ansiktet m.m. På vissa kunder sitter färgen fint efter en behandling men på andra kan man behöva ett par till besök för att det ska bli helt klart.

Det är viktigt att vi är medvetna om följande innan du börjar din behandling:

 

Om du är gravid eller ammar

Har keloid ärr sedan tidigare

Tar blodförtunnande mediciner

Behandlas du för någon sjukdom

Om du har några födelsemärken eller liknande där vi ska tatuera

( I vissa fall kan vi behöva ett läkarintyg)

En viss svullnad kan uppkomma efter behandlingen, gäller framför allt eyeliner.

Direkt efter behandlingen kan man uppleva att brynen ser lite mörka och markerade ut, då är allt som det ska!, för ca 20-50% av färgen bleknar under de första 2-3 veckorna, och därefter kommer det att se väldigt naturligt ut.

De första dagarna kommer du få en tunn skorpa på ögonbrynen /eyelinern denna ska tvättas varje dag med vatten och smörjas in med salva som du får mer dig härifrån. 

Färgen brukar uppfattas som en aning blek direkt när skorporna trillat, detta är en normal reaktion. Nu mognar färgen i huden några veckor till och brukar bli mera framträdande.

 

Du bör INTE ha tagit ipren eller mangnusyl innan behandlingen.Det innehåller acetylsalicinsyra som är blodförtunnande.

Du bör inte röka timmarna innan tatueringen

Även bra att ha slutat med omega3 några dagar innan

Du bör inte träna direkt efter behandlingen, låt det gärna gå ett dygn

Du bör inte sola,bada i klor eller basta tills tatueringen är läkt

Undvik långa bad i badkaret eller långa duschar det gör att skorpan blir för mjuk och kan lätt trilla av i förtid

Se till att ha ätit något innan behandlingen så blodsockernivån är bra.

Behandlingen är på egen risk och jag räknar med att alla kunder har följt anvisningarna!

 Observera att det kan behövas en extra fyllning utöver ditt kostnadsfria återbesök, alla läker olika och man kan inte avgöra innan behandlingen hur just du kommer behålla pigmentet i huden.